UFC99 i min kristallkula. Jag spår…

19 01 2010

UFC99 huvudkortet – jag förutspår.

Då är det snart dags för den allra första UFC-galan på tysk mark. Galan äger rum Lanxess Arena i Tyskland. Det har varit mycket liv kring den här galan och tyska politiker i Kölnregionen har inte gjort det lätt för Dana White och hans manskap. Anledningen till detta är att politikerna verkar ha åsikten att MMA är samma sport den var UFC1 ägde rum, en våldsam kamp till döden (inte mina ord).

Politikerna försökte med alla medel att stoppa galan via diverse omröstningar men alla förslag på att ställa in galan röstades ned. Men ett hinder finns fortfarande kvar för UFC och de fighters som är på besök i Tyskland – mediers framställning och sätt att rapportera om UFC. Tyska medier går lite på samma linje som politikerna. Jag tror att nattens gala innebär en förändring till det bättre. Alla kritiker kommer att tystas då de ser att dessa män i ringen är lika mycket idrottsmän som alla andra. De kommer också att lära sig vilken komplett sport mixed martial arts är. Jag brukar övertyga alla nej-sägare och de som konstant säger att det är våldsamt med en enkel mening: Säg mig en sport där du kan försvara dig på minst lika många sätt som du kan attackera.

Nattens gala är enligt mig kanske inte en gala med alla toppnamn, för jag ser varken W. Silva eller Rich Franklin som toppnamn. Då menar jag till deras relevans till titelfighter. Ja, jag vet att Dana White snackat om att W. Silva kan ha chans på titelfight mot Anderson Silva om han vinner i natt. Som ni kanske läst och hört är W. Silva på väg ner till mellanvikt. Jag tycker inte han förtjänar någon titelmatch om han vinner denna mot ”Ace”. Men sen kör ju tyvärr UFC lite svågerpolitik…

Vilken match ser du fram emot? Jag ser med spänning fram emot två matcher. Ena matchen är fighten mellan den alltid lugne och stående specialisten Cheick Kongo och den intensive Cain Velasquez. Den andra fighten jag kommer att hålla ett extra öga på är Marcus Davis mot Dan Hardy.

Its tiiiiime…..to predict! Jag har tagit mig en närmare titt på huvudkortet för UFC99. Jag har längre kommentarer för tre matcher. Resterande tre matcher på huvudkortet har jag bara rakt av tippat utan att längre kommentarer på grund av tidsbrist.

franklin-vs-wandy

Name: Rich Franklin
Height: 6′ 1″ (185 cm)
Weight: 195 (88 kg)
Record: 26-4-0, 1 NC

MOT:

Name: Wanderlei Silva
Height: 5′ 11″ (180 cm)
Weight: 195 (88 kg)
Record: 32-9-1, 1 NC

Franklin och Silva ska alltså mötas i en ”catchweight” match. Termen innebär att de möts mellan sina respektive vikter. Vanligtvis går Silva match i 205 och Franklin i 185. Mannen som liknar Ace Ventura (Jim Carrey) väldigt mycket, Franklin, förlorade sin senaste match mot ”Hendo” Henderson. En förlust som jag tycker var väldigt diskutabel. Men domarna dömer och det är bara att gilla läget. Wanderlei Silvas senaste match var mot ingen mindre än Quinton ”Rampage” Jackson och slutade med en ordentlig knockout som visade lite att Silva inte är samma odjur som slog sig genom fighters i Pride. I min bok är Wanderlei Silva helt slut.

Jag hoppas innerligt att Rich ”Ace” Franklin bevisar varför han faktiskt en gång i tiden var en UFC-mästare och stående decimerar Silva. Jag har aldrig gillat Silva av det jag sett. Jag ser inte mycket teknik när han slåss, när försökte han sig sist på en takedown? Många säger att han har bra teknik på marken men då ska han ta ner sin motståndare också. Det som talar för Silva är att Franklin inte riktigt har en ”knockoutpower”. Vad talar då för Franklin? Jag tror han via sin ”reach” kan kontrollera Silva och trötta ut honom.

Keyvan tror: Rich Franklin vinner via ground and pound sent i andra ronden.

Name: Cheick Kongo
Height: 6′ 4″ (193 cm)
Weight: 240 (109 kg)
Record: 24-4-1

MOT:

Name: Cain Velasquez
Height: 6′ 1″ (185 cm)
Weight: 240 (109 kg)
Record: 5-0-0

Här tror jag på krig. Jag tycker denna match är båda fighters riktiga test i vägen till utmanarstatus till tungviktstiteln. Cain som har en fantastisk brottningsbakgrund som All American har plockat upp en hel del trick sen sin första match i oktagonen. Han är en allround fighter som kan testa sin motståndares käke men också ta ner motståndaren och bjuda till liggande dans! Cheick har bevisat att han är explosiv och han kan ha en fördel om det hela utvecklar sig till en stående match. Men denna Cheicks senaste två matcher har inte varit mot kvalificerat motstånd. Kongos slog lätt ut en passiv Al Turk och en Hardoink som i bästa fall kan anses vara en gatekeeper, alltså är dessa fighters pjäser som fungerar som inträdestest till bättre motstånd. Al Turk och Hardoink är med andra ord inte med toppskiktet. Jag tror på Cain i denna match. Mannen med det svåra efternamnet kommer att gå ut lugnt och metodiskt i första ronden för att trötta ut Kongo. Kongo i sin tur är nog medveten om att han bör skaka Cain tidigt i första ronden för att sätta sig i respekt. Ju längre denna match går tror jag att vi kommer att få fler och fler nedtagningsförsök från Cains sida. Därför ligger det i Kongos intresse att avsluta matchen så tidigt som möjligt. Detta kommer att skapa luckor i Kongos strategi.

Keyvan tror: Cain Velasquez ångar på och inkasserar sin sjätte vinst i oktagonen. Han vinner via enhälligt beslut efter att dominerat Kongo.

cro-cop_medium

Name: Mirko Cro Cop
Height: 6′ 2″ (188 cm)
Weight: 220 (100 kg)
Record: 24-6-2, 1 NC

MOT:

Name: Mostapha Al Turk
Height: 6′ 2″ (188 cm)
Weight: 242 (110 kg)
Record: 6-4-0

Nej, jag tycker inte denna match är spännande. Nej, jag ser inte varför Dana White fortsätter pussa och krama sina j**la favoritfighters och ge dem nya chanser. Eller jo, jag ser och kan ana varför. Det säljer bra till publik. Ju fler gånger jag ser sådana här matchningar med föredettingar mot ”gatekeepers” desto mer börjar jag ifrågasätta vikten av ett UFC-bälte. För in i h**vete, duktiga fighters som får nya kontrakt skrivna och sedan åker på 2 förluster och en vinst blir släppta av UFC. Det ska finnas en rättvisa, man ska inte få leva på sitt namn på det sätt som Cro Cop fått göra. Ilskna ord från mig? You bet. Citat Dana White:

”He (Cro Cop) sent me a message and told me he was ready to fight again. You cant turn a guy like that down.”

Jag skulle kunna göra detta kort och säga att jag önskar att båda fighters knockar varandra samtidigt så vi slipper se dem ett tag, men det vore inte snällt…kanske…eller jo. Matchbilden kommer att se ut på detta sätt: Cro Cop slänger iväg höga sparkar (vilken överraskning?) och har inte tillräckligt med kraft för att skaka Al Turk. Engelsmannen Al Turk i sin tur försöker med nedtagningar för det är allt han duger till och Cro Cop viftar bort de försöken. Roligare än så blir det inte.

Keyvan tror: Matchen går tiden ut och Cro Cop vinner av någon anledning via enhälligt beslut. Inte för att han var bättre än Al Turk. Utan för att han heter Mirko ”Cro Cop” Filipovic.

Name: Mike Swick
Height: 6′ 1″ (185 cm)
Weight: 170 (77 kg)
Record: 13-2-0

MOT:

Name: Ben Saunders
Height: 6′ 3″ (191 cm)
Weight: 170 (77 kg)
Record: 7-0-2

Keyvan tror: Mike Swick vinner via submission i tredje ronden. Ben Saunders tröttar ut sig alldeles för mycket i början av matchen är konstant steget efter.

Name: Spencer Fisher
Height: 5′ 7″ (170 cm)
Weight: 155 (70 kg)
Record: 23-4-0

MOT:

Name: Caol Uno
Height: 5′ 7″ (170 cm)
Weight: 155 (70 kg)
Record: 25-11-4

Keyvan tror: Denna blir avvaktande. Caol Uno vinner via enhälligt beslut efter att dominerat matchen och tagit poäng tack vare nedtagningar.

marcus-davis-dan-hardy1

Name: Marcus Davis
Height: 5′ 10″ (178 cm)
Weight: 170 (77 kg)
Record: 21-5-0

MOT:

Name: Dan Hardy
Height: 6′ 0″ (183 cm)
Weight: 170 (77 kg)
Record: 21-6-0, 1 NC

Keyvan tror: Har lite svårt att spå resultat på denna. Några faktorer spelar roll. Davis börjar bli lite väl lik Sherk rent fysiskt. Vi såg Sherk andas tungt sist och inte hänga med Edgar alls. Denna matchning påminner lite om det mötet. Jag tror Hardy kommer att använda sin muay thai och ”reach” till sin absoluta fördel och göra det jobbigt för Davis i detta hatmöte. Dan Hardy vinner via teknisk knockout sent i andra ronden.

Summering mina vinnare: Franklin, Velasequez, Cro Cop, Swick, Caol Uno, Hardy.

Annonser

Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: